Sıkça Sorulan Sorular
Galatasaray ITM ve Diğer konularda merak ettiğiniz soruların yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz. Kafanızda yer alan soru aşağıda bulunmuyorsa, canlı destek bölümünü kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Giriş Sınavı
Dikkat, algı hızı, karar yeteneği ve algı tipi ile kişinin yaşamı süresince geliştirdiği özelliklerinin, mesleğe uygun kriterlerde olup olmadığını sınayan dört aşamalı bir sınav sistemi ile öğrenci okula kabul edilir.
Tam Zamanlı Eğitim
'13:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilir. Teorik sınıflar en çok 25, pratik sınıflar ise en fazla 12 kişiliktir. Eğitim yılı başlangıcı 1 Kasım, bitişi ise 1 Haziran tarihindedir. Final sınavı eğitim bitiminden 15 gün sonra, 15 Haziran tarihinde topluca, test formatında yapılır.
Yarı Zamanlı Eğitim
Hafta sonları 11:00 -19:00 saatleri arasında gerçekleştirilir. Teorik ve pratik sınıflar en fazla 12 kişiliktir.
01
02
03
Eğitim ve Sınav Sistemi
Tam zamanlı eğitimin her yılı , haftada 20 saat teknik 24 saat pratik ders ile 24 hafta 600 saatte, yarı zamanlı programda ise cumartesi günleri, günde 8 saat, toplam 28 hafta 600 saatte tamamlanır. Program, yıl sonunda yapılacak 100 soruluk test usulü sınav, yıl boyunca hazırlanacak 20 adet pratik egzersiz, bitirme projesi olacak bir performans ve sene içi yapılan ara sınavlar ile % 75’lik bir barajı aşan öğrenciyi ikinci bölüme hazırlar.
04
Final Sınavı
Eğitim bitiminden 15 gün sonra toplu olarak teori ve uygulama olmak üzere iki adımda gerçekleştirilecektir. Eğitimin amacı öğrenciye yalnızca pratik yaparak kazanamayacağı teknik bilgileri vermek olduğu halde, sınıf geçme ağırlığı %50 teorik, %50 pratik tabanlıdır.
05
06
Kayıt Tarihleri
Yeni dönem kayıtları Haziran ayında başlar, Kasım itibariyle sona erer. Bölüm kayıtları kontenjana bağlı olduğu için sınıflar kayıt süresi bitmeden dolabilir.
07
Staj ve İmkanları
Başarılı öğrenciler yurt içi, yurt dışı staj imkanlarına sahip olurlar. Okulumuza ulaştırılan iş bildirileri ise öğrenciler arasında değerlendirilir.
Kültürel Çalışmalar
Her yıl öğrenciler çeşitli festival ve konserlerde görevlendirilerek aktif iş hayatına uyumlandırılırlar. Öğrenciler bölüme ait bülten ve sektörü tanıma çalışmalarına iştirak ederler. Kültürel çalışmaları desteklemek için her yıl 12 seminer, 15 kültür testi ve öğrencilerimizin katıldığı aktiviteler düzenlenmektedir.
08
Üniversiteye Geçiş ve Yurtdışı
Eğitimini en az 2 uzmanlık alarak tamamlayan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası ve college’in ön lisans diploması ile belgelendirilir. Öğrenciler akademik hayatlarına yurt dışında belli başlı üniversitelerde BA diplomasına yatay geçiş yaparak devam edebilirler.
09
Galatasaray İTM ne zaman kuruldu? Üniversite tek koşul değil, alternatifi var diyerek yola çıkarken hangi boşluğu doldurmayı amaçlıyordunuz?
Galatasaray ITM 2003 yılında Galatasaray'da akademisyenler ile alaylılar arasındaki uçurumu doldurarak sektöre teorik ve pratik bilgiye sahip deneyimli teknik elemanlar yetiştirmek için kuruldu. Eğitimi çağdaş, teknolojiyle barışık standartları zorlayan bilgi ve bilinç seviyesine ulaştırmak üniversitede akademik araştırmalara boğulmuş, yaşam ve iş tecrübesinden uzak, iletişimde yetersiz, gecikilmiş hayatları sektör ve gerçek iş tecrübeleriyle buluşturmayı hedeflemektedir.
Bölümleri belirlerken neyi göz önünde bulundurdunuz?
Biz iletişimi odak kabul ederek teknoloji ve sanatta mükemmeliyet ilkesinden yola çıktık. Şu anda bünyemizde Müzik tasarımı, Müzik teknolojisi, film yapımı ve fotoğraf bölümlerini içermekteyiz. Çok yakında bünyemizde bu tanıma uyan ve Türkiye'nin ilklerini oluşturan başka bölümlerde bulacaksınız.
10
11
Müzik, iletişim ve teknolojiden herhangi birine yada hepsine yatkın bir gencin burada eğitim alabilmesi için neler yapması gerekiyor?
Önce 2 sene gibi kısa bir zamanda gerekli disiplinleri edinebileceğini, potansiyelini gerçek iş deneyimlerine sahip bir eğitime uyumlandırabileceğini, algı ve kalitesini aynı başarı ile tüm yaşamına yayabileceğini ispat eden 4 aşamalı giriş sınavlarını başarı ile geçmelidir. Bu sınavlar bize adayımızın bu eğitim şekline uygunluğunu ve başarılı olabileceği meslek grubunu göstermektedir.
12
Eğitimini verdiğiniz alanlara yatkın öğrenciler kimlerden eğitim alacak?
Süden PAMİR, Prof. Dr. Gönenç ARIN , Ahmet GÜRBÜZ, Kıvanç K , Ahmet Vefik ARİS, Oben FISTIKOĞLU, T.Hüseyin KURU, Çağan TUNALI, Erdem TUNALI, Eray ÖZAY, Ali PINAR, Efe DEMİRYOĞURAN, Cüneyt YAMANER, Suat HURŞİTAĞAOĞLU, Ayhan SAYINER, Hadi ELAZZİ, Serap PAMİR, Ayşe Sedef AYTER, Özen ÇELİKTEMEL, Prof.Mehmet BAYHAN, Ersin ALOK, Dr.Semih ÖZKAN, Bahadır TATLIÖZ
13
2 yıl sonunda öğrenciler buradan mezun olunca hangi alanlarda çalışabiliyorlar?
Şu anda verdiğimiz uluslararası geçerli HND 5 diplomaları Sound production, Sound engineering, Photo imaging ve Moving image yani Sound Prodüksiyonu, Ses mühendisliği, fotoğraf tasarımı ve hareketli imaj ile film yapımı diplomalarıdır. Böylece öğrencilerimiz Stüdyo, plak şirketleri, organizasyonlar, müzisyenlerin teknik eleman ihtiyaçları, konser organizasyonları, TV kanalları, Radyolar, Film Yapım Şirketleri, Distribütör şirketler, Platolarda , Canlı ses tasarımı/kurumu/işletimi, stüdyo tasarımı, Stüdyo ses kaydı/montajı, miksaj/ efektlendirme, mastering, mekân akustik tasarımı, ses tasarımı, görüntü için ses/müzik tasarımı, foley, düzenleme, beste, orkestrasyon, müzik performans, müzik işletmeciliği, prodüktörlük, montaj, kamera operatörlüğü, senaristlik, yönetmenlik, animatörlük, fotoğrafçılık gibi görevler almaktadırlar.
14
Bu sektörde alaylıda çok, okullu da. Galatasaray ITM' den mezun olanlar her iki vasıfa da sahip olabilecek mi?
Bugüne kadar 500'ü aşkın öğrenci, eğitmenlerimizden bu eğitimi almış, mezunlarımız piyasada kendini ispat etmiştir. Eğitim uluslararası yüksek eğitim kurumları tarafından kabul gören 5.seviyede kredilendirilmiştir. Uygulama odaklı eğitim öğrenciye eğitimi sırasında piyasa deneyimi ve ardından sektöre hazır şekilde mezuniyet ve iş olanakları sunmakta işe yerleştirilen ve başarılı olan öğrenci oranı %90 dır.
15
Bu dönem yeni bir bölüm açtınız; Photo imaging / Film making... Bu bölümde nasıl bir eğitim verilecek?
Program öğrenciye ileri endüstri uygulamalarını tanıtmak üzere tasarlanmıştır. Sektördeki her profesyonel değişik zamanlarda endüstrinin farklı taraflarına dahil olarak değişik birimler hakkında daha köklü tecrübelere sahip olmalıdır. Böylece öğrenciler profesyonel deneyimlere sahip süpervizörler eşliğinde teorik bilgi ve becerilerinin profesyonel düzenlemelere nasıl uyarlanabileceğini öğrenirken, aynı zamanda kamusal ya da kar amaçlı reklam organizasyonları hakkında bilgi sahibi oluyor ve profesyonel çalışma ortamlarının aktivitelere etkisi de incelenmiş oluyorlar. Fotoğraf tekniklerinden başlayarak digital video ya uzanan görsel teknolojilerinde uzmanlık alanları olan, Prodüktörlük, Montaj Operatörlüğü, Kamera operatörlüğü, Senaristlik, Yönetmenlik, 3D İmaj Tasarımı, Görüntü için Ses ve Müzik Tasarımı, Foley teknikleri öğretilmektedir, eğitim süresinde ve sonrasında kariyer planlaması için öğrencilere destek verilmektedir.
16