top of page
Yüksek Mesleki Seviye

SEVİYE 5 HND: İleri seviyede karmaşık aktiviteleri (kompleks), stratejik yönetimi (talimatları), sıklıkla önceden belirlenemeyen içeriklere sahip meslekleri kapsar. Bu düzeyde çalışan kişiler, ileri seviyede bireysel sorumluluğa sahip olarak, sorumlu olmak ve organizasyonun ilgili bir işlevine ait kişisel olarak sorumluluk almak gibi işleri yapabilirler. Bir işyerinde finansal ve uygulamaya yönelik aktiviteler içerisinde profesyonel düzeyde (eğitime dayalı) faaliyetler için gereken zihinsel becerilere sahiptirler. İş tasarımı boyutunun detaylarında ve üretim sürecinde üst düzey profesyonellere yardımcı olabilmek, sorumluluklarına dayalı olarak tavsiyede bulunabilmek ve iş sürecinin tamamlanmasında ürünün oluşturulması için gereken becerilere sahiptirler.

Meb Sertifikaları

​Mevcut işgücüne, işinde daha verimli ve başarılı olmayı sağlayacak düzeyde, "yaşam boyu eğitim" anlayışı ile sayısal okur yazarlık kazandıracak şekilde hazırlanmıştır. Meslek standartları kurumu aracılığı ile uluslar arası entegrasyon, sertifika ve akreditasyon düzenlemeleri devam etmektedir. Çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda yapılan mesleki eğitime ilişkin esasları düzenlemektir.

SEVİYE 4 HNC: Geniş ölçüde karmaşık (kompleks), teknik veya profesyonel meslekleri kapsar. Bu düzeyde çalışan kişiler, geniş çaplı teknik operasyonları gerçekleştirmek, önemli bir düzeyde bireysel sorumluluğa sahip olarak, kaynakların kullanılması (tahsis edilmesi) ve iş sürecindeki diğer çalışanların işlerinden sorumlu olmak gibi işleri yapabilirler. Bu düzeydeki aktiviteler, öncelikle denetlemeyi ve mesleğe ait farklı işleri yapan çalışanların/ çalışan gruplarının aktivitelerini koordine etmeyi kapsar. Bu düzeydeki beceriler, denetçilerin/nezaretçilerin sıklıkla kendisinden daha alt seviyelerde çalışanlara işi göstermeleri gerektiğinden, özellikle iş sürecindeki ilgili alanlarda materyallerin, araçların ve makinelerin pratik kullanımını kapsar.

 

Mesleki Seviye

1990'lı yıllarda yaşanan hızlı küreselleşme süreci giderek artan teknolojik yenilikler ve uluslararası pazarlardan payalma yarışları, bir mesleğin başarı ile yürütülebilmesi için gerekli olan nitelikler ve o meslekte yeterlilik belgesi alabilmek için ölçme ve değerlendirme kriterlerini belirlemeyi zorunlu kılmıştır.

 

Görüntü, ses ve ışık ile alakalı meslek standartları MEB-MEGEP' ten iş  analiz uzmanı  başkanlığında  Aralık 2006 tarihinde Uluslararası Standart Meslek Sınıflamasında ISCO 88 : 7243, Uluslararası Eğitim Standartları Sınıflamasında ise ( ISCED 97) : 523 olarak 4.seviyede tespit edilmiştir.

 Galatasaray ITM eğitimleri MEB yanısıra Edexcel onayıyla audio ve müzik endüstrilerine, medya ve film endüstrilerine 4. ve 5. seviyede uluslararası mesleki denklik sağlar. Program “APRS”, “UK screen” tarafından geliştirilmiş “MPG”ve “Skillset” tarafından da tanınmaktadır.  Edexcel işbirliği; Galatasaray ITM eğitimlerinde başarılı olan öğrencilere, talep etmeleri halinde uluslararası akreditasyon ve eğitim seviyesini üniversite düzeyine yükseltme imkanı verir.

bottom of page