top of page

Biliyoruz ki günümüzde birçok öğrenci eğitiminin onu hiçbişeye hazırlamadığını düşünüyor, bu yüzden yıllar önce  Galatasaray ITM kurulurken, öğrencilerimize en güncel ve gerçek hayatta en uygulanabilir eğitimleri hazırladık.

Dünden bugüne popüler müzik tarihinde  yolculuk

Müzik Sosyolojisi – Orhan KAHYAOĞLU

 

Geçmişten günümüze popüler ve  salt  müzik  kültürlerinin gelişimi, müzisyenlerin içinde bulunduğu kültürel ortamlarla etkileşimleri ile çapraz kültürel bağlamda müziğin küreselleşmesinin etkilerini anlayabilmeyi amaçladığımız bu ders içeriği; Çeyrek yüzyılı aşkın bir süredir, popüler müziğin birçok dalında yazı ve kitapları olan  müzik tarihçisi ve TV programcısı olarak tanıdığımız  Orhan Kahyaoğlu eşliğinde sürdürülecektir.

Bir müzik prodüksiyonun doğuşu
Bilgisayarlı Müzik Prodüksiyonu ve Kompozisyonu – Ulaş GÜNEŞ

 

​​Günümüzde müzik prodüksiyonunun modern bilgisayarlara girmesi ile müzik programları ve cihazlarını ses sentezleme - işlemleme konularında etkin bir şekilde kullanarak kompozisyon ve aranje teknikleri üzerinde uygulanması amaçlanan ders, Gökhan Türkmen, Alex gibi sanatçılarla konser ve stüdyo mühendisi olarak çalışmasının dışında, prodüktörlük ve müzik direktörlüğüde yapan Serhan Şolcum tarafında gerçekleştirilecektir.

Post Ofis firması için Reklam yaratıyoruz.
Audio Post Prodüksiyon – Gürhan BERKEL

 

Öğrencilerin çeşitli ortamlar için ses ve görüntü kombinasyon becerileri ile post prodüksiyon kayıt ve düzenleme tekniklerini, ders içerisinde hazırlayacakları gerçek işler üzerinde geliştirerek sektöre hazırlanmalarını uygulamalı olarak gösterecek bu ders; Post Ofis firmasının mühendisi, bir çok reklam sesi ve Efektinin yaratıcısı Gürhan Berkel'in bilgi ve tecrübesi ışığında gerçekleşecektir.

Harem sound için bir albüm üretiyoruz
Müzik Stüdyo Prodüksiyonu – Efe DEMİRYOĞURAN

 

Profesyonel standartlarda bir albüm prodüksiyonu oluşturmak için gerekli tekniği,  pratik bilgi ile harmanlayarak, Seferad, Natalia, Nez, Raga Oktay, Ezginin Günlüğü , Barış Akarsu, Yıldız Tilbe, gibi birçok ünlü sanatçının kayıt prodüktörü, Efe Demiryoğuran eşliğinde Harem sound için canlı  bir albüm prodüksiyonu oluşturuyoruz.

Dersler

​Albüm bitti, sıra...
Mastering - Cüneyt YAMANER

 

Mastering mühendislerinin  ve mastering stüdyolarının sektör içerisindeki görevleri ve tanımları ile öğrenciye mastering için gerekli olan kritik dinlemenin nasıl yapılması gerektiği, nasıl problem tespiti yapması ve çözüm üretmesi gerektiği uygulamalı olarak gösterilen bu derste,  birçok albümde prodüktör ve aranjör olarak yer alması dışında mastering çalışmaları ile de sektörde adından sıkça söz ettiren Cüneyt Yamaner, albüm masteringi ve basım aşamalarının nasıl gerçekleştiği yönünde öğrencilere yol gösterecek.


Kritik Müzik Dinleme – Ersen KUTLUK

 

​​Değişen ve gelişen sektör içerisinde bir performans sanatçısının, prodüktörün ya da mühendisin ihtiyaç duyacağı kritik dinleme yetisini kazandırmayı amaçlayan bu ders, USA' de yayımlanan "As Long As I Live" albümü, Candan Erçetin "Aman Doktor" albüm ve ses tasarımı, Altın Portakallı "Adakale Sözlerim Çoktur" belgesel müziği ile reklam müziği çalışmalarıyla da adından söz ettiren Ersen Kutluk'un bilgi ve tecrübesi ışığında sürdürülecektir.

Mimar Sinan'ın sırları aralanıyor…
Ses Fiziği/ Akustik – Süden PAMİR

 

Temel ses bilimini, öğrencilerin kendi müzikal uygulamalarında keşfetmelerini sağlayarak, performans alanlarının akustik özelliklerini Mimar Sinan’ın eseri Süleymaniye Camii’nin akustik özellikleri üzerinden işlenecek olan ders, Türkiye’nin ilk ses mühendislerinden, Bilkent Üniversitesi, Akademi İstanbul Müzik Teknolojisi, Galatasaray ITM 'nin kurucusu, bir çok uluslararası projeye teknik sorumlu ve danışman olarak imza atarak, birçok büyük stüdyoda kuruluş aşamasından yönetici mühendisliğe kadar görev alan ve Helge Jörns, Andy Munro, David Österberg, Matias Tegner, Tilman Jörns, gibi birçok duayenle çalışmış Süden Pamir’in eşliğinde devam edecek.

Sahne hazır, kontrol sizde... Sahne İşleri firmasıyla konser yönetiyoruz
Canlı Ses Sistemleri Özellikleri ve Operasyonları – Oben FISTIKOĞLU

 

Orta ve büyük ölçekli mekanlardaki ses sistemlerini yönetebilmek için gerekli olan teoriyi ve ekipman bilgisini anlamaya yönelik olan bu ders ,Social İnclusion Band konserleri ışığında uygulamalı olarak yurt içi ve yurt dışında bir çok konser salonu,otel ve kuruluşa teknik danışmanlık yapan, Yerli ve yabancı birçok müzik topluluğu,sanatçı ve gösteri ile birlikte ses mühendisi ve prodüksiyon menajeri olarak çalışarak başarılı işlere imza atan  Oben Fıstıkoğlu’nun tecrübesi ile gerçekleşecek.


Film ve Tv için Kompozisyon - Ersen KUTLUK

 

​​Değişik medya ortamları için (özellikle film ve televizyon) bir müzikal kompozisyon yaratmak için gerekli geleneksel ve güncel bilginin öğrenci tarafından anlaşılmasını sağlamaktır, kompozisyon ve senkronizasyonun nasıl yapıldığını ve sinema ile broadcast endüstrisi için prodüksiyon sürecini ve bu süreç içerisinde bestecisinin rolü incelenecek.


Araştırma Teknikleri - Prof. Dr. Gönenç ARIN

 

Bu ünite ile bir performans projesinin hazırlanması için gerekli olan araştırmanın nasıl yapılması gerektiği konusunu ile akademik araştırmaların nasıl yapılması ve tamamlanması gerektiği konuları, ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunu  Prof. Dr. Gönenç Arın tarafından işlenecektir.


Yaratıcı Sanatlarda Hazırlık, İşlemleme ve Üretim - Dilek KESER

 

Öğrencilerin yaratıcı sanatlarda iş geliştirebilmesi için temel ve hazırlayıcı fikirleri pratik bir çerçevede işlemesini sağlayacak olan bu ders, birçok uluslararası projeye teknik sorumlu olarak imza atan Cen Ajansın deneyimli stratejisti Bahar Ösken tarafından yürütülecek, gerçekleştirilmiş projeler esas tutularak işlenecektir.


Stüdyo Kayıt ve Mühendisliği - Süden PAMİR

 

Öğrencilerin pratik ve teorik olan stüdyo kayıt bilgilerinin gelişimini,ekipman ve kayıt seansının efektif planlaması ile ses kalitesini etkileyen faktörlerde dahil olmak üzere inceleyecek bu ders, Galatasaray ITM kurucusu ve ses mühendisi Süden Pamir eşliğinde  işlenecektir.


Büyük Mekanlar İçin Konser Sistemleri  -
Oben FISTIKOĞLU

 

Teknolojinin bir müzikal performans içerisine nasıl uygun ve kreatif biçimde entegre edilebileceğini ve performans etkinlikleri sırasında kullanılan teknik donanım ve yazılımlarını inceleyerek  ışık, sahne, truss, ses tasarım teknikleriden show akışına kadar karar verebilen teknik sorumlular yetiştirmeyi amaçlayan bu ders, sektör lideri büyük markaların

projelendirme programları ile optimizasyonu yapılarak ilerleyecek.

​​Bilgisayarlı Müzik Prodüksiyon Teknikleri – Eray ÖZAY

​​​Bir müzik prodüksiyonu içinde bulunan kişiler ve görevleri, müzik prodüksiyonu için gerekli olan ekipman ve teknik bilgileri ve standartlaşmış ses işleme konularını detaylı olarak içerir. Müzik prodüksiyonunun değişik aşamaları ve elementleri değişik dijital bilgi ve yaklaşımlara sahip olmayı gerektirir. Galatasaray ITM de bir dijital editörün çeşitli ihtiyaçlarını ilk elden uygulamayı tecrube edeceksiniz böylece bu derece önemli prodüksiyon dünyasında  rol almaya hazır olacaksınız..

Audiocreative firması için sound yaratıyoruz.
Audio Post Prodüksiyon – Savaş CEYHAN

 

Öğrencilerin çeşitli ortamlar için ses ve görüntü kombinasyon becerileri ile post prodüksiyon kayıt ve düzenleme tekniklerini, ders içerisinde hazırlayacakları real işler üzerinde geliştirerek sektöre hazırlanmalarını uygulamalı olarak gösterecek bu ders; Audiocreative firmasının sahibi, bir çok reklam  ve dizi müziğinin yaratıcısı Savaş Ceyhan’ın bilgi ve tecrübesi ışığında gerçekleşecektir.

bottom of page