Biliyoruz ki günümüzde birçok öğrenci eğitiminin onu hiçbirşeye hazırlamadığını düşünüyor, bu yüzden yıllar önce Galatasaray ITM kurulurken, öğrencilerimize en güncel ve gerçek hayatta en uygulanabilir eğitimleri hazırladık.

Proje Realizasyonu- Dilek KESER
Bu ders toplum projesi hazırlamaya destek olmak amacıyla hazırlanmıştır. Bir toplum projesi yapmayı kararlaştıran adayların belirledikleri hedefe ulaşmak için çok sayıda hareket seçeneği vardır, Bunları uygun bir plan halinde düzenlemek projenin başarısı için önemlidir. Bu ders sizlere proje dizaynında rehber olacaktır.

Araştırma Teknikleri – Prof.Dr. Gönenç ARIN
Bu ünite, belgesel senaryoları ve iyi planlanıp donatılmış tiyatro eserleri gibi performans projelerini geliştirip destekleyebilecek geniş bir aralıktaki araştırma tekniklerini öğretmektedir. Öğrencilerin akademik düzeydeki araştırma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak ve kendilerinin daha da ilerletmeyi düşünebilecekleri bağımsız çalışmalarını tamamlamalarını kolaylaştıracaktır. Bu ünite ayrıca öğrencilerin yazılı, grafiksel ve sunumsal becerilerini de geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Medya Projesi – Sıddık SÜREN
Görsel Algılama, göz ve ışık ile yapılan algılama eyleminden kaynaklanmaktadır ve canlıların geliştirdiği en etkili algılama metotlarından biridir. Biyolojik bilgilerin psikolojik yaklaşımla harmanlandığı ünitede öğrenci sunduğu tasarımın veya ürünün kitleye nasıl ulaştığı ve kitlede nasıl bir izlenim bıraktığı temel bilgisini edinir.
Dersler
Yönetmenlik – Uğur YAĞCIOĞLU
Bu ünite, öğrencilere bir film, televizyon ve video endüstrisinde yönetmen gibi davranma becerisini geliştirecektir. Bir yönetmenin rolü, bir grup film, televizyon ve video ürünü analiz edilerek araştırılacaktır. Değişmez bir şekilde bir grup film, radyo yayını (broadcast) ve işbirliği (corporate) ürünler kesitinde yönetmenin rolü değişecek ve öğrenciler hangisinde bu role uyum sağlayacaklarını geliştireceklerdir. Bu ünite öğrencilere bir film, televizyon ve video endüstrisinde yönetmen gibi davranma becerisini geliştirecektir. Bu ünite uygulamalar yolu ile öğrencilere temel yönetmen rolün becerilerini nasıl ortaya koyacaklarını gösterecektir.

Kurgu Teknikleri – Gürol FİLİZ
Bu ünitenin amacı estetik kurgu konseptlerini ve bir hikaye anlatıcısı olarak kurgucunun rolünü anlatır. Öğrenciler ayrıca, diyalog kurgusu, sahne geçişleri, zaman ve mekan algısı, tempo, ses efektleri, görsel efektler ve müzikle kurgu gibi pek çok post- prodüksiyon kavramını da öğrenir.

Televizyon Uygulamaları – Mehmet HACIOSMANOĞLU
Ünitenin amacı faydalı prodüksiyon tekniklerini tanıtmaktır. Öğrencilere, ses ve görüntü kayıtları alabilmelerini sağlayacak çeşitli teknikler ve teknolojiler anlatılacaktır. Ayrıca bitmiş görsel eserler üretmelerini sağlayacak olan edit tekniklerini de görecekler. Bu ünite öğrenciye diğer ünitelerde ihtiyaç duyacakları temel bilgi ve yeteneği sağlayacaktır.


TV Stüdyo Prodüksiyonu – Mehmet HACIOSMANOĞLU
Bu ünite öğrencilere yapım yönetim konusundaki bilgilerini gösterme fırsatı vermektedir. Öğrenciler bir yapımı, yapım planlama, kaynak yönetimi ve insan yönetimi becerilerini kullanarak planlayıp yöneteceklerdir. Öğrenciler bir yapımı tamamlamak için yapım zaman çizelgesi, bütçe ve lojistik bilgi oluşturacaklardır.

Reklam Prodüksiyonu – Aşkın SAĞIROĞLU
Bu ünite, öğrencilerin, televizyon reklamlarında kullanılan ikna tekniklerini ve televizyon yayınına reklam oluşturmak için gerekli becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır

TV, Film için Senaryo Yazımı – Uğur YAĞCIOĞLU
Bu ünite; bir senaryo görevlendirme işleminde öğrencilerin anlamalarını geliştirmeyi ve hareketli görüntüde hayali ürünlerin ihtiyacı olan standart yazıları üretecek yetenek gereksinimlerine yardımcı olmayı amaçlamıştır.

Kamera ve Işık – Aşkın SAĞIROĞLU
Sinematografi esaslarını, kameranın gözüyle görerek, yeni bir gerçeklikle tanışarak deneyimler. Ayrıca temel color correction ve HMI, floresan ve tungsten kaynaklarını kullanarak kamera filtrelemeyi de kapsar.
Film Çalışmaları – Saha UYGULAMASI
Bu ünite, öğrencilere sinemayı anlayabilecekleri pratik bir çerçeve hazırlar. Sinema ilk günlerinden itibaren teorikleştirilmiştir, bu da oldukça gelişmiş bir görsel anlam teorisine yol açmıştır. Bu ünite aracılığıyla öğrenciler hocalarının çektiği fimlerde çoklu görevler alarak sinema uygulamalarına yakınlaşacak ve bunu sinema metinlerine uygulayabilecekler. Ayrıca bu anlayışı kendi işlerine de uygulayabilir ve bir yenilik için temel alabilirlecekler.


İş Tecrübesi – STAJ
Bu ünite; öğrencilere ilgili medya sektörünün gerçek çalışma ortamlarında kredi kazanma fırsatı sağlar. Öğrencilere öğrendiklerini ve yeteneklerini çalışma ortamında sunabilme imkanı sağlar. Aynı zamanda pratik sektörel uygulamalarla aktarılabil yetenekleri geliştirmelerine olanak verir. Öğrencilerden beklenen gerçek iş ortamına profesyonel düzeyde uyumlanabilir.

Ses Tasarımı - Ersen KUTLUK
Ses ve görüntü, miktofon çeşitleri, mikrofon yerleştirme ve kullanma, ses kurgusu, ses masaları, Lokasyon kayıt, Foley, Kör Sineması, Fx tasarımı, Ses Tasarımı ve Digital audio post prodüksiyon, ses tasarımı

Yaratıcı Medya Endüstrileri – Serkan ELDELEKLİOĞLU,
Bu unite TV ve diğer sanat dalları için sosyal yaşantıya bağlı olarak sanat etkileşimleri, Dekor, aksesuar, giyim, makyaj, Sanat Sosyolojisi, Temel tasarım, Temel Fotoğraf, TV Kamera ve Işık teknikleri ve sosyo kültürel etkileri inceleyerek, öğrenciyi temel sanatlara hazırlar.

Müzik Video Prodüksiyonu – Aşkın SAĞIROĞLU
Bu ünite öğrencilerin müzik video anlayışını geliştirmek ve profesyonel standartlarda müzik video yapımları oluşturmak için gerekli becerileri sağlamayı amaçlanmaktadır.
Animasyon / Kompozitleme - Ufuk ÇELİK
Değişik kaynakların görsel ögelerinden kompozisyon yaratmak için tek bir görüntünün içerisinde birleştirebilmeyi öğretir. Yaratıcı bir reklam bir müzik klibi, kurgu bir sinema veya Televizyon filmin hayal ürünü sahneleri bu teknikle yaratılmış parçalarıdır.
