top of page

Biliyoruz ki günümüzde birçok öğrenci eğitiminin onu hiçbirşeye hazırlamadığını düşünüyor, bu yüzden yıllar önce  Galatasaray ITM kurulurken, öğrencilerimize en güncel ve gerçek hayatta en uygulanabilir eğitimleri hazırladık.

Ses Fiziği ve Sentezleme – Süden PAMİR

 

Ses gözle görünmeyen bir enerjidir,  genel kuralları ve sesin özellikleri  koşullar değiştiği halde sesi kontrol edebilmenin tek yoludur. Sesin, sound, akustik ve gürültüye dönüşmesinde en önemli faktör ise  algı ve psiko algı kurallarıdır.  Bu temel bilgiler ışığında  soundun gelişimi için kullanacağımız donanım ve cihazların temel özelliklerini bilinçli kontrol edebilme yeteneği elde edeceksiniz.

Bilgisayarlı Müzik Prodüksiyon Teknikleri – Eray ÖZAY

 

Bir müzik prodüksiyonu içinde bulunan kişiler ve görevleri, müzik prodüksiyonu için gerekli olan ekipman ve teknik bilgileri ve standartlaşmış ses işleme konularını detaylı olarak içerir. Müzik prodüksiyonunun değişik aşamaları ve elementleri değişik dijital bilgi ve yaklaşımlara sahip olmayı gerektirir. Galatasaray ITM de bir dijital editörün çeşitli ihtiyaçlarını ilk elden uygulamayı tecrube edeceksiniz böylece bu derece önemli prodüksiyon dünyasında  rol almaya hazır olacaksınız..

Stüdyo Kayıt ve Mühendisliği – Süden PAMİR

 

Ses kalitesini etkileyen faktörler olan mikrofonlama,mönitörleme,sinyal seviyesi gibi etkenleri anlayarak, temel stüdyo ekipmanlarını kullanabilme,ses üzerinde yaratıcı ve düzeltici etkileri olan eq,kompresör,kayıt seansını etkin olarak kullanabilme konularını içerir. Kayıt mühendisi olarak  göreviniz herhangi bir müzik projesi içerisinde çeşitli mikrofonlama ve sinyal işlemciler yardımıyla müziği teknik ortamda yorumlamaktır. Bir kayıtta en önemli unsur müzisyen ile empati kurarak , duygularını teknik ortama aktarabilmektir. Bu aktarımı iyi yapabilmek için ekipmanlarınızı iyi tanımalı ve teknolojiye mükemmel yerleştirebilmelisiniz.

Bilgisayarlı Müzik Kompozisyonu – Serhan SOLCUM

 

Bu ünite, öğrencilerin modern bilgisayarlar ile müzik kompozisyonu,prodüksiyonu ve ses özelliklerini kullanılabilmelerini amaçlar. Eğitim tüm müzik türlerini takip eden müzisyenlerin kendi çalışmalarını geliştirmelerine imkan verecek şekilde tasarlanmıştır. Müziğe teknolojik pencereden bakarak, ürünü alıcısı belli bir türe veya sektöre sunulabilecek sound yapısına ulaştırmayı hedefler. Bir fikirden başlayıp bir bütün prodüksiyon haline ulaşıncaya kadar olan proje sürecine kılavuzluk ederek öğrenciyi müzik piyasasında güçlü kılar.

Dersler

Araştırma Teknikleri – Prof.Dr.Gönenç ARIN

Bu ünite, belgesel senaryoları ve iyi planlanıp donatılmış tiyatro eserleri gibi performans projelerini geliştirip destekleyebilecek geniş bir aralıktaki araştırma tekniklerini öğretmektedir. Öğrencilerin akademik düzeydeki araştırma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak ve kendilerinin daha da ilerletmeyi düşünebilecekleri bağımsız çalışmalarını tamamlamalarını kolaylaştıracaktır. Bu ünite ayrıca öğrencilerin yazılı, grafiksel ve sunumsal becerilerini de geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Canlı Konser Sistemleri Özellikleri ve Yönetimi – Oben FISTIKOĞLU

 

Bu ünite, öğrencilere canlı ses sistemlerini teknik becerilerini kullanarak öğrenmeyi amaçlar. Ayrıca bu bilgilerin ,bir müzikal performans içerisine nasıl uygun ve kreatif biçimde entegre edilebileceğini araştırır. Işık, sahne, truss, ses tasarım teknikleri, show akışına karar verebilen teknik sorumlular yetiştirir. Zamana karşı verilen bir teknik yarıştır konser sistemleri... Ne seyirci miktarı, ne usta müzisyenlerdir performansı yönlendiren, parmaklarınızın altından akar gerçek konser, iki düğme arası yarım parmak mesafede bir sinir savaşıdır. Ya stress kazanır yada siz. Elbette sakin olup sisteme hakim olabilmeğe yardımcı faktör temel bilgidir.  Profesyonel konserlerde, gerçek iş ortamında bilginizi tecrübeye çevirip, stress altında sistem kontrolü yapmayı öğreneceksiniz..

Akustik – Süden PAMİR

 

Bu ünite müzik enstrümanları, müzik sistemleri ve müziğin yapıldığı, kaydedildiği ve performans olarak sunulduğu mekanlarla ilgili olarak temel akustik bilgileri öğrenciye aktarır. Basit duyum psikolojisi ve sesin algılanışı/Psiko-algı da ünitenin konuları içerisindedir.

Post Prodüksiyon– Gürhan BERKEL

 

Bu ünite çağdaş müzik prodüksiyonları için sound yaratım yöntemleri ve teknikleri ile sesin film, televizyon, reklam, animasyon ve diğer medyalarda kullanımı hakkında öğrenci uygulamalı olarak eğitilerek post-produksiyon için kayıt tekniklerine, soundtrack miksi ve görüntü için ses çalışmalarında kendilerini yaratıcı olarak geliştirme imkanlarına sahip olurlar. Evreni patlatabilirsiniz  tek ihtiyacınız doğru soundu bulmak, böylece her şey mümkün hale gelir. Video için ses tasarımı diyalog, sound efektleri oluşturma ve arka plan kayıt, mix, edit süreçlerinden meydana gelir, görüntüye can verir, sahneyi güçlendirir. En gelişmiş ekipmanları ve programları kullanarak herhangi bir şey yaratmak mümkün hale gelir. Bu eğitim sayesinde ekran görüntüleri için ideal efektleri seçmeyi ve editlemeyi öğreneceksiniz

bottom of page