Biliyoruz ki günümüzde birçok öğrenci eğitiminin onu hiçbişeye hazırlamadığını düşünüyor, bu yüzden yıllar önce Galatasaray ITM kurulurken, öğrencilerimize en güncel ve gerçek hayatta en uygulanabilir eğitimleri hazırladık.
Sanat Sosyolojisi – Prof.Dr. Mehmet BAYHAN
Sanat Tarihi ünitesi Greko-Roman dönemden 20. yy’a kadar olan önemli sanat eserlerini,onları üreten çağlar ve medeniyetlerin entellektüel arka planı bağlamında inceleyerek öğrencilere tanıtır.


Araştırma Teknikleri – Prof.Dr. Gönenç ARIN
Bu ünite, belgesel senaryoları ve iyi planlanıp donatılmış tiyatro eserleri gibi performans projelerini geliştirip destekleyebilecek geniş bir aralıktaki araştırma tekniklerini öğretmektedir. Öğrencilerin akademik düzeydeki araştırma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak ve kendilerinin daha da ilerletmeyi düşünebilecekleri bağımsız çalışmalarını tamamlamalarını kolaylaştıracaktır. Bu ünite ayrıca öğrencilerin yazılı, grafiksel ve sunumsal becerilerini de geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Bilgisayarlı Çizim Teknikleri – Kerem MERİÇ
Eskiden film ve fotoğraf birtakım kimyasallar yardımıyla banyo edilirdi, artık dijital teknolojinin gelişmesiyle bu işlem yerini grafik tasarım yazılımlarına bıraktı.Durağan kare olan fotoğraf için bu yazılımın adı photoshoptur. Kareler arasındaki renk uyumu ve görsel mesaj bu programla düzenlenir. Filtreleme, renk düzeni, netlik, ışık uyumu ve kompozisyon teknikleri bu program vasıtasıyla ekrana aktarılır.
Sayfa Tasarımı
Grafik tasarım ünitesi çeşitli artistik stil çalışmaları doğrultusunda, temel kompozisyon, tasarım, sanat, renk ve grafik bilgileri sağlar. Ayrıca, öğrencilere basılı veya görüntülenen sayfa tasarımlarının nasıl bütüncül bir grafik element olarak tanımlanacağını da öğretir.
Dijital Animasyon
Bir görsel mesajı oluşturmadan önce hazırlanması gereken unsurlardan biri storyboard oluşturmak veya 2 boyutlu bir cisme hareket kazandırarak ,bir çizime hareket imkanı sağlamak animasyon programlarının size öğretisi olacaktır.
Dijital Animasyon
Bir görsel mesajı oluşturmadan önce hazırlanması gereken unsurlardan biri storyboard oluşturmak veya 2 boyutlu bir cisme hareket kazandırarak ,bir çizime hareket imkanı sağlamak animasyon programlarının size öğretisi olacaktır.

Ürün Tanıtım Filmi – Aşkın SAĞIROĞLU
Bu ünite, Reklam filmleri, türleri, hazırlık, çekim kurgusu, tanıtım yapımları, türleri ve kuralları gibi promosyonlu video ürünlerinin mesleki uygulamasını ve promosyonlu videoları üretmek için gerekli plan yapma becerisini öğrencilere öğretmeyi amaçlar.
Dersler
Fotoğraf, Işıkla Yazmak – Serkan ELDELEKLİOĞLU
Fotoğraf, doğada mevcut gözle görülebilen maddi varlık ve şekilleri, ısık ve bazı kimyasal maddeler yardımıyla duyarlı hale getirilmiş film, kağıt veya herhangi bir madde üzerine saptayan fiziksel ve kimyasal bir işlemdir. Kelime Yunanca ışık anlamına gelen "photos" ve yazı anlamına gelen "graphes" kelimelerinden olusmaktadır. Yani ışıkla yazmak anlamına gelmektedir. Fotoğrafçılık uluslararası bir dildir ve modern hayatta üçüncü bir göz vazifesi görür. Fotoğrafa bakmakla görmenin ayrı ayrı şeyler olduğunu kanıtlar. Fotoğraf bugünkü gelişme devrinde bir bilim ve diğer bilim kollarının da hiç şüphesiz ki en büyük yardımcısıdır.
Hareketli İmaj Üretimi
Dijital Kamera Tripod, Flash, Fitreler, Bilgisayar, Photoshop, Kurgu Programı, Font, Ses Kayıtarı, Efekt, Üretim Planı, Kullanılarak,Çekilen Hareketsiz Karelerle, Yaşamın Kontrastlarını Anlatan, Digital Fotoğraf Videosu Oluşturma Sürecidir.
