Hayatını müziğe adayanlar için “kaliteli sound” ömür boyu süren bir hayaldir.
Müzik Teknolojisi-Tonmaister
Kulak ile algılanıp beyinde tanımlanan enerji aralığını, psiko algı prensiplerine uygun olarak elektronik ortamda şekillendiren kişidir.
Sesle ilgili bilimlerin mekanik ve elektronik anlamda kayıt ve reprodüksiyon tekniklerini içerir. Tonmaister, kayıt dünyasında, artist yada kayıt prodüktörünün yaratıcı bakış açısını kapsayarak, seslerin teknik anlamda kayıt, etüd, manipulasyon, mix veya ana kopyasının çıkarılması işlemlerini uygular. Müzik prodüksiyonu ve Video için Post prodüksiyon, Performans sistemleri, Reklam, Çoklu medya ve Yayın ekipmanları ile ilgili bilgiye de sahiptir. Temel olarak kompozitör, prodüktör, müzisyen ve dinleyicinin zevkine göre sesi elektronik veya akustik olarak yorumlayan kişidir.
KAPSADIĞI DİSİPLİNLER
Elektrik mühendisliği, akustik, psikoakustik ve müzik gibi disiplinlerinde içinde olduğu birçok disiplinin biraraya gelmesiyle oluşmuştur. Sesin yaratıcı ve teknik yanlarıyla yakın ilişki halindedir.
UZMANLIK ALANLARI
Kayıt Teknikleri, Performans Teknolojisi, Digital Audio, Müzik İşletmeciliği, Sound Tasarımı, Müzik Tasarımı, Video için Ses Tasarımı uzmanlık alanları arasında sayılabilir.
SAHİP OLMASI GEREKEN NİTELİKLER
Soundu küçük veya büyük çaplı, analog ve digital ortamda üretebilecek veya manipüle edecek bilgi, beceri ve deneyime sahip olmalıdır.
Ses kayıt, yayın, veya performans sistemleri için tasarım, kurulum ve operasyonlarına hakim olmalıdır.
Analog, digital çok kanallı kayıtçılar, bilgisayar teknolojisi ve yazılımları gibi değişik kayıt ortamları hakkında yeterli bilgi sahibi olması gerekir
Özellikle digital asırın gelişimiyle digital, analog transfer için yazılım ve donanım senkronizasyon bilgisine sahip olması kaçınılmazdır.
Bilgi